Navigáció
Látogatók
Üdvözöljük

Látni és láttatni! Akkor érzékelhetjük ennek a jelentőségét, ha félig bezárt szemünket kinyitva rácsodálkozhatunk a látható világra. A gyengénlátó gyermekek külső és belső látásának javulása, életérzésének kedvező alakulása csak a szűkebb és tágabb környezetének segítő együttműködése révén következhet be.

Anyuka, sajnos baj van a gyermek szemével! - hangzik el oly sokszor ez a mondat a felkeresett szakember szájából.

Hova menjek? Kihez forduljak segítségért? Mi lesz így a gyermekemből? Törnek fel a félelmekkel teli gondolatok a szülő agyából. Mégis talán a legfontosabb kérdés: Mi történik a gyermekemmel, ha én már nem leszek?

Látva és átérezve ezt a problémát jött létre 1992-ben Alapítványunk, hogy megkönnyítse a látássérült gyermekek társadalmi beilleszkedését, valamint, hogy elősegítse esélyegyenlőségük megvalósulását.

Célunk az ÉLETRE NEVELÉS és sok látássérült gyermek arcára mosolyt csalni!

Alapító okiratunkban meghatározott tevékenységeinkkel megpróbáljuk könnyebbé és szebbé tenni a gyermekéveket!

Mottónk:

Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
(Antoine de Saint-Exupéry)


Doklist.com által hitelesített szervezetA Gyengénlátó Gyermekekért Alapítvány
Doklist.com profilja
Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete aktuális hírei

Aktuális hírlevél

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége aktuális hírei

Az MVGYOSZ aktuális hírei

Ismét sikeres pályázat a "Victoriánál"
Alapítványunk ismét hozzá tudott járulni a látássérült gyermekek egészségének megőrzéséhez. A VICTORlA A GYERMEKEKÉRT Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány támogatásával 350.100 Ft értékben vásároltunk egészségmegőrzéshez szükséges eszközöket (lázmérő, vérnyomásmérő, germicid lámpa, ózongenerátor).50 éves a látássérültek oktatása Debrecenben


Fél évszázada elsőként tárta ki kapuit a gyengénlátók iskolája

Ötvenéves a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola

Interaktív kijelző beszerzése

Alapítványunk ismét beszerzett egy interaktív kijelzőt a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium látássérült tanulói számára. A tábla értéke 647.900 Ft.
A tábla árának összegyűjtésében az "Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért Közhasznú Alapítvány" volt segítségünkre. Köszönjük!

Ismét támogattuk a látássérült gyermekeket!

Alapítványunk ismét támogatást nyújtott látássérült gyermekek számára. További 2 db fejlesztő szoba kialakításához járultunk hozzá 350.000 Ft értékben. Köszönjük az önzetlen támogatóinknak, hogy lehetővé tették ezt számunkra.Iskolára előkészítő látássérült óvodások számára


Nagyértékű adomány
Alapítványunk nagylelkű adományban részesült a napokban. Informatikai eszközöket kaptunk az oktatást és tanulást segítendő, a látássérült gyermekek és oktatóik részére.
Az adomány értéke 2.625.000 Ft.
Köszönjük az EPAM Systems Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaságnak az önzetlen támogatást.Nyári tábor - Balatonszemes 2021

Alapítványunk 16 látássérült gyermeket és 5 kísérőjüket táboroztatott

Balatonszemesen 2021. július 26-31. között.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat, sok élménnyel gazdagodtak.
A tábor az SZJA 1%-ból és más támogatásokból valósulhatott meg. A tábor megvalósítását a Tündérkör Alapítvány közreműködésével a Veyron Hungary Kft. támogatta egy 9 személyes kisbusz ingyenes biztosításával.
Ezúton is köszönjük támogatóinknak az önzetlen segítséget!

Balatonszemes 2021 - képek

Érettségizett látássérült diákok részére induló nappali képzések Debrecenben

A Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium Szakgimnázium, Technikum és Kollégium (volt Kettesy) érettségizett látássérült diákok részére nappali képzéseket indít. 2021/2022-ben közművelődési munkatárs (04134001) 2 éves. 2022/2023-tól vállalkozási ügyintéző képzés (504110902) 2 éves, Jelentkezési határidő: 2021.08.11-ig. Kollégium az épületben van, kis létszámú osztályok, speciális eszközök és egyénre szabott módszerek jellemzik az oktatást. 4032 Debrecen, Lóverseny utca 3. Tel.: 52/417945 vagy 06204937749, web: www.hbmaigk.hu Az intézményben az érettségi megszerzésére is mód van a látássérültek gimnáziumának elvégzése után, mivel középiskolaként is funkcionálunk 3 éve. Kérdezz, írj, érdeklődj!


Beiskolázás általános iskolába

A Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium promóciós kisfilmje a beiskolázás megkönnyítéséhez

Generálási idő: 0.05 másodperc 89,418 egyedi látogató