Navigáció
Látogatók
Kuratórium

Elnök:

Pirik János

Kuratóriumi tagok:

Dr. Nagyné Berke Mónika
Bihari Andrásné (Kövesdi Anikó)
Kocsis Klára
Szikszainé Miski Mónika
Pirik János:

Életemet látássérültként kezdtem. Általános iskolai tanulmányaimat a debreceni látássérültek iskolájában végeztem. Utána állattenyésztői szakmát szereztem, de nem dolgoztam a szakmában. Ezután leérettségiztem, majd továbbtanultam és megszereztem a gyógypedagógiai asszisztensi képzettséget, valamint az ECDL bizonyítványt. Jelenleg 1993. óta a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium - Dr. Kettesy Aladár Iskola Intézményegységében dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként, és látássérült gyerekekkel foglalkozom. A látássérült emberekért végzett munkám elismeréseként 2014. október 15-én megkaptam a Dr. Molnár Lajos Emléklapot és Érmet.


Dr. Nagyné Berke Mónika:

Gyerekkoromban baleset miatt elvesztettem a látásom, levált a retinám, melyet Budapesten ugyan megoperáltak, de a műtét nem sikerült. Ezután kerültem fel Budapestre a Vakok Általános Iskolájába, ahova 1997-ig jártam. 2001-ben leérettségiztem, és azonnal felvételiztem az ELTE szociális munkás szakára, sikeresen fel is vettek. 2006. nyarán megszereztem a diplomámat. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületénél 2005-2010. között dolgoztam. 2010-től a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületénél dolgozom. Terveim között leginkább az szerepel, hogy minél szélesebb körben tudjam érvényesíteni érdekeinket, szeretnék minél több lehetőséget keresni és kihasználni különböző területeken, például az oktatás, munkalehetőség, szabadidős tevékenységek stb. Célom, hogy mi látássérültek ismerjük és tudjuk kihasználni az esélyegyenlőségből adódó lehetőségeinket, illetve azt minél több területre kiterjeszteni. E célok köré próbálom megszervezni munkámat is, és remélem, hogy ezek elérése érdekében minél több együttműködőre és lelkes segítőre találok!


Bihari Andrásné (Kövesdi Anikó):

Közel 35 éve dolgozom a debreceni Gyengénlátók Általános Iskolájában. Először, mint gyermekfelügyelő ismertem meg a látássérült gyermekek világát. 1982-ben szereztem diplomát a Gyógypedagógiai Főiskolán oligofrén-tiflopedagógia szakon. Dolgoztam az iskolában integráló-utazótanárkén is, jelenleg osztálytanító gyógypedagógusként segítem a rámbizottakat. 2013-ban megkaptam a Dr. Molnár Lajos Emléklapot és Érmet. Három nagy fiammal Debrecenben élek.

Gyógypedagógusi hitvallásom:

"Gondolod, kerül életed útjába
Egyetlen kő is hiába?
Lehet a kő otromba, lehet kicsinyke,
Hidd el ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson Téged
S, hogy lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba a követ azért tette,
Hogy Te megállj mellette.

Nézd meg a követ, aztán kezdj el
beszélgetni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal Neked.

S ha lelked Istennel találkozott,
Utadba minden kő áldást hozott"

(Prohászka)


Kocsis Klára:

Szociálpedagógus


Szikszainé Miski Mónika:

1984-ben szereztem védőnői diplomát a szegedi Egészségügyi Főiskolán. 12 évig körzeti védőnőként dolgoztam, majd férjem vállalkozásában a vendéglátás területén tevékenykedtem. 3 évet töltöttem vak és látáscsökkent idős emberek között a debreceni Idősek és Csökkentlátók Otthonában. 2014. augusztusáig a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégium Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola Intézményegységében iskolavédőnőként a látássérült gyermekek egészségfejlesztésén fáradoztam. Jelenleg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet iskola-egészségügyi szolgálatánál dolgozom iskolavédőnőként. Több sikeres pályázatot írtam, melyek támogatási összegéből, a látássérült gyermekeknek különféle egészségfejlesztő programokat szervezhettünk. 20 éve vagyok tagja a Magyar Védőnők Egyesületének. Férjem vállalkozó. Két felnőtt fiunk van.

Generálási idő: 0.02 másodperc 75,424 egyedi látogató