Elnök

Pirik János

Életemet látássérültként kezdtem. Általános iskolai tanulmányaimat a debreceni látássérültek iskolájában végeztem.

Utána állattenyésztői szakmát szereztem, de nem dolgoztam a szakmában. Ezután leérettségiztem, majd tovább tanultam és megszereztem a gyógypedagógiai asszisztensi képzettséget, valamint az ECDL bizonyítványt. Jelenleg 1993. óta a Hajdú-Bihar Megyei  Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium-ban dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként, és látássérült gyerekekkel foglalkozom.

A látássérült emberekért végzett munkám elismeréseként 2014. október 15-én megkaptam a Dr. Molnár Lajos Emléklapot és Érmet.

Kuratóriumi tagok

Kocsis Klára

Szociálpedagógus

Szikszainé Miski Mónika

1984-ben szereztem védőnői diplomát a szegedi Egészségügyi Főiskolán. 12 évig körzeti védőnőként dolgoztam, majd férjem vállalkozásában a vendéglátás területén tevékenykedtem. 3 évet töltöttem vak és látáscsökkent idős emberek között a debreceni Idősek és Csökkentlátók Otthonában.

2014. augusztusáig a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégium Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola Intézményegységében iskolavédőnőként a látássérült gyermekek egészségfejlesztésén fáradoztam. Jelenleg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet iskola-egészségügyi szolgálatánál dolgozom iskolavédőnőként. Több sikeres pályázatot írtam, melyek támogatási összegéből, a látássérült gyermekeknek különféle egészségfejlesztő programokat szervezhettünk. 20 éve vagyok tagja a Magyar Védőnők Egyesületének. Férjem vállalkozó. Két felnőtt fiunk van.